Известие

Collapse
No announcement yet.

не ми работи вентилатора на парното??

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• не ми работи вентилатора на парното??

155 1.8 8V нещо спря да духа....на дисплея всичко показва,обаче не духа...спекал ли е или има още нещо..??къде се намира точно,за да го разглабям..?

Гледай да не я прегрееш,че може да са заедно с вентилатора на радиатора/на едно реле или бушон/,а в тези жеги!!!
    Специалистите да кажат
    МЕТАН

Comment

специалистите казват да не объркваш колегата без да знаеш. А теми за този вентилатор тук има поне 10.
      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от oitz69 Покажи съобщение
        155 1.8 8V нещо спря да духа....на дисплея всичко показва,обаче не духа...спекал ли е или има още нещо..??къде се намира точно,за да го разглабям..?
        Все пак провери първо датчиците дали са в час, щото моторчето е на куцо място.
        Alfa Romeo 166 2.4 JTD
        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Моторчето е под жабката - куцото е да се навреш отдолу, за да провериш буксите и дали изобщо стига "+" до него - при мен това беше проблема, и се реши с пускане на допълнителен кабел (задължително с отделен бушон) до моторчето.
          Иначе не е лошо наистина да се ползва търсачката първо !
          155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
          Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

мерси много на всички,значи само 1 забележка-като казвате "датчик",обяснявайте кой точно и къде се намира...

Comment

мерси много на всички,значи само 1 забележка-като казвате "датчик",обяснявайте кой точно и къде се намира...
              Вообще не ти трябва да ги търсиш. Много симпатично са завряни из таблото. Проблема при теб е или от самото моторче на вентилатора или от гадното му управление. Една черна щуротия закачена на дъното му. Затова първо се наведи под жабката и виж какво идва по кабелите. Замери ги и после ще ти кажем лечението
              Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Имам предвид датчиците за температурата - единият трябва да е отвън, на огледалото, а другия не знам къде е. На дедрата ми беше отишъл външния и заради това парното и климатика се включваха и изключваха когато си искат. Като го смених, заспа.
                Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                  Имам предвид датчиците за температурата - единият трябва да е отвън, на огледалото, а другия не знам къде е. На дедрата ми беше отишъл външния и заради това парното и климатика се включваха и изключваха когато си искат. Като го смених, заспа.
                  Да там е единия, втория е в дясно под волана + още два на пътя на въздуха вътре в таблото. Но колегата казва че на екрана на панела му изписва чертичките за скоростите а не се върти. Тоест управлението му подава сигнал да се върти а той не слуша.
                  Last edited by Alexanderbb; d.m.y г., 16:16.
                  Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Именно за това казах да се провери самото моторче и управлението му. Моят проблем беше абсолютно същия, а причината беше липса на "+" към моторчето - не от блока му за управление, а тотално. Затова подсказах и решението

Comment

Ами колега провери наистина под жабката , таме вентилатора и е завинтен като капачка на буркан... като се наведеш и го огледаш ще видиш и чоповете му. Свали го и му подай директно захранване да видиш дали върти и как върти, а след това ако нее от него измери кабелите дали подават напрежение. Цялата процедура е 10-15 минути .
                      EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                      EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                      NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

баси проблемите съ създадох с тоя вентилатор...мерихме,замервахме и се оказа,че няма плюс от релето към вентилатора,ок,няма проблем..режа кабела,прекарвам нов)вентилатора работи на 6..оттам тръгвам доволен до нас..спирам...вдигам десен прозорец,вдигам моя..не ще..няма ток...аааа,ужас,оттам обратно...махай пак блока с бушоните,свързвай кабела наново и така...е стана в края на краищата)та да знаете..червения кабел който захранва от релето до вентилатора,захранва и ляв прозорец)..мерси на всички които писаха в темата
                        Last edited by oitz69; d.m.y г., 18:46.

Comment

...а ако някой успее да каже този досаден "+" къде точно по трасето се губи, ще го черпя една бира. Аз си играх преди време два дена ( събота + неделя ) и разколачих почти цялото табло, за да проследя въпросния кабел и така и не намерих проблема. Естествено и аз подходих радикално и си пуснах друг кабел за "+" към моторчето, но така си и остана в мен да ме гложди този проблем...
                          AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                          Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Първоначално публикувано от Z:)m Покажи съобщение
                            ...а ако някой успее да каже този досаден "+" къде точно по трасето се губи, ще го черпя една бира. Аз си играх преди време два дена ( събота + неделя ) и разколачих почти цялото табло, за да проследя въпросния кабел и така и не намерих проблема. Естествено и аз подходих радикално и си пуснах друг кабел за "+" към моторчето, но така си и остана в мен да ме гложди този проблем...
                            Аз бях в специализиран сервиз за авто-климатици. Момчетата там се заеха много сериозно с проблема, и след 4 часа разглобяване на табла и панели, и проследяване на кабелчета, се отказаха. Пуснаха ми отделен кабел със самостоятелен бушон, но така и никой не разбра къде е проблема. И понеже всичко вече работи на 6, не се и замислям повече.

P.S. Ако има някакво значение, преди да ми откаже моторчето напълно, забелязах че в сравнение с други климатроници, моя духаше доста по-слабо ... почти на 1/2 на мощността, която има сега (и която е нормалната).

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
                              Аз бях в специализиран сервиз за авто-климатици. Момчетата там се заеха много сериозно с проблема, и след 4 часа разглобяване на табла и панели, и проследяване на кабелчета, се отказаха. Пуснаха ми отделен кабел със самостоятелен бушон, но така и никой не разбра къде е проблема. И понеже всичко вече работи на 6, не се и замислям повече.

P.S. Ако има някакво значение, преди да ми откаже моторчето напълно, забелязах че в сравнение с други климатроници, моя духаше доста по-слабо ... почти на 1/2 на мощността, която има сега (и която е нормалната).
                              да и при мен духаше на половин мощност,преди да се скапе тотално...

Comment

Working...
                              X